Aandacht voor veiligheid op de Prins Clausbrug

Foto: Google Street View

Er is bij de provincie aandacht gevraagd voor de veiligheid op de Prins Clausbrug in Wormerveer naar aanleiding van het recente ongeval waarbij een motorrijder zwaargewond raakte en de twee dodelijke ongelukken met bestuurders van motorfietsen in 2017. De wijkagent van Wormerland heeft dat via Twitter laten weten.

Op de brug in de Ned Benedictweg geldt momenteel een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Die wordt verlaagd naar 50 als de provinciale weg tijdens de vervanging van de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer de belangrijkste verbinding wordt om Wormer in en uit te komen. Er worden daarvoor tijdelijke verkeersmaatregelen, waarvan de snelheidsverlaging er een is. Wanneer de werkzaamheden beginnen is nog onduidelijk.

POV-fractievoorzitter Harrie van der Laan heeft het college van Zaanstad afgelopen week opnieuw vragen gesteld over de voortgang. Hij wil weten wat is de huidige stand van zaken is met betrekking tot de aanbesteding van de Zaanbrug, wanneer die afloopt en wanneer de gunning van het werk is gepland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen