Ruim 70 sociale huurappartementen in Oostzijderpark

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Projectontwikkelaar Oostzijderpark BV en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben deze week de overeenkomst getekend voor de realisatie van Blok F van het Oostzijderpark in Zaandam. Dat bestaat uit 73 sociale huurappartementen.

Het gaat om studio’s en tweekamerappartementen. In het blok komen ook achttien à 20 Kamers met Kansen, die bestemd zijn voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Voor het duurzame gebouw wordt gebruikgemaakt van modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen. De bouw van start naar verwachting na de zomer van volgend jaar.

Ruimtes voor ontmoeting

In het ontwerp van het gebouw gaat bijzondere aandacht uit naar het creëren van gezamenlijke plekken waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het ontwerp is van RU + PA (Rudy Uytenhaak + Partners Architecten). Het ontwerp is nog niet onthuld. Momenteel zijn de ontwikkelende partijen nog in gesprek over welke partij de woningen gaat verhuren. Hierover wordt in een later stadium meer bekend.

Groene woonwijk

In het Oostzijderpark worden in totaal circa 543 woningen ontwikkeld. Oostzijderpark BV – een samenwerking tussen Timpaan en Ontwikkeladviseur –  maakt er een stadswijk van met autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en terrastuinen voor alle huizen. Er komen woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat ertussen zit.

Voor Blok F tekende namens Timpaan directeur Ingeborg de Jong, namens Ontwikkeladviseur de directeuren Theo Decnop en Jethro van Veen en namens Heddes directeur Niels Doodeman.

Reacties