Iedereen tevreden met sociaal winkeltje Saendelft

Foto: Google Street View

Het sociale winkeltje in het winkelcentrum in Saendelft is er mede op verzoek van de winkeliers gekomen. Ook het Sociaal Wijkteam, stichting Odion en het gezondheidscentrum Saendelft stonden achter het initiatief. Bewoners misten een ontmoetingsplek in de wijk.

Die plek is er nu en ze kunnen er terecht met al hun vragen en al hun idee├źn en initiatieven voor Saendelft. Het sociale winkeltje bedient een volstrekt andere doelgroep dan Baaz, antwoordt het college op vragen van Peter Bastiaan en Marianne de Boer van Lokaal Zaans: ‘Waar Baaz een fysieke plek wordt voor alleen jongeren, is Het Sociale Winkeltje een laagdrempelige inloop voor buurtbewoners.’ De winkeliersvereniging verzorgt er kosteloos wat kleinschalige catering en ziet de voorziening niet als concurrentie, maar als aanvulling.

Iedereen tevreden

Het idee is gaan rollen nadat de eigenaar van het winkelcentrum bijna een jaar geleden aangaf open te staan voor maatschappelijke initiatieven. Wat bleek? ‘Winkeliers willen meer reuring in het gebied, het Sociaal Wijkteam wil meer zichtbaar zijn in Saendelft (de afstand naar team in buurtcentrum A3 is groot), het college wil meer rust en sociale controle in het winkelgebied en overlast voorkomen, de eigenaar wil geen leegstand en bewoners willen een plek waar zij terechtkunnen,’ aldus het college. Ook de jongerenhub in Baaz is inmiddels van start gegaan.

 

 

Reacties