JongerenHub Noord proeftuin voor andere wijken

Foto: Pixabay /Susanne Nilsson

De JongerenHub Noord die donderdag officieel open gaat aan de Parkrijklaan 121E in Saendelft wordt een proeftuin voor andere Zaanse wijken. Er zal blijken wat wel en wat niet werkt en waar de jeugd het meest om zit te springen.

Overdag kunnen jongeren tussen tien 27 jaar in het pand van Baaz terecht met al hun vragen over school, werk, geldzaken en nog veel meer. Na school- dan wel werktijd biedt de hub een divers programma met spel, sport, cultuur, huiswerkbegeleiding en talentontwikkeling. Maar ook als het bijvoorbeeld thuis niet zo lekker loopt, kunnen jongeren er hun verhaal kwijt en even uitblazen.

Nieuwe kijk op jongerenwerk

De JongerenHub Noord is ontstaan uit de vernieuwde visie op jongerenwerk en werken met jongeren, die de gemeente samen met jongeren en professionals heeft ontwikkeld. ‘We willen een aantal zaken anders inrichten, zodat de ondersteuning van jongeren nog beter aansluit op hun behoeften, dagritme en leefwereld. De JongerenHub Noord is een verzamelplek voor allerlei hulpvragen, zodat jongeren niet zelf hoeven uit te zoeken bij welk loket of professional ze met hun vraag terecht kunnen,’ aldus wethouder Song├╝l Mutluer.

 

 

 

 

 

 

Daarbij moet het ook een uitnodigende ontmoetingsplek zijn, met leuke activiteiten waarmee de bezoekers hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. ‘Het was de afgelopen periode een zware tijd voor jongeren en we verwachten deze zomerperiode al een hoop vragen en interesse voor de JongerenHub. Daarom starten we hier nu alvast met jongerenwerkers, het Jongerenloket en het Sociaal Wijkteam, maar meer partners zullen snel volgen,’ zegt Mutluer.

Reacties