Geen besluit over toekomst Twiske: nu gang naar de rechter

Overleg op de late avond: wat redden we nog?
Overleg op de late avond: wat redden we nog?
Foto: Raad Oostzaan

Voor de tweede keer heeft de gemeenteraad van Oostzaan het klaargespeeld om een beladen onderwerp als een forse uitbreiding van toeristische activiteiten in Het Twiske niet te behandelen, ondanks de grote publieke belangstelling. Ditmaal was tijdgebrek de reden: het onderwerp was het sluitstuk van de vergadering.

De actiegroep Hart voor Het Twiske zegt nu noodgedwongen de gang naar de rechter te moeten maken om te voorkomen dat in het Oostzaanse deel van het natuur- en recreatiegebied begin september het festival Zomerkabinet wordt gehouden. Het was de laatste bijeenkomst van de raad voor het zomerreces en daarmee is de tijdsdruk groot. De eerstvolgende raadsvergadering is pas op 13 september, dus na het geplande festival. De Omgevingsvisie waar het allemaal om draait staat pas in oktober op de agenda. Een verlenging van de vergadreing werd door een meerderheid weggestemd.

Repect ver te zoeken

Wethouder Rosemarijn Dral (VVD) kreeg daarna na wat vijven en zessen nog het woord om de raad te vertellen dat er deze week nog zienswijzen kunnen worden ingediend die in het uiteindelijke voorstel worden meegenomen, wat niet op veel belangstelling stuitte gezien de vertrekkende raadsleden. ‘Respectloos,’ vond Dral, gezien haar taak om de raad juist en volledig voor te lichten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen