Nieuw woongebouw naast historische fabriekswand Wormer

Foto: Schets Urban Fabric Development

Urban Fabric Development gaat een ‘gat’ naast de de historische Zaanwand in Wormer opvullen met een woongebouw. Aan de Veerdijk in Wormer moet op een kavel van 3500 vierkante meter het gebouw Stellenbosch verrijzen. Wormerland en de ontwikkelaar hebben gisteren de intentieovereenkomst getekend.

Het appartementengebouw moet passen op ‘deze iconische plek aan de Zaan,’ geeft Jan Thijs Klaassen van Urban Fabric aan in een persbericht van de gemeente. ‘We zullen met veel aandacht kijken naar hoe deze ontwikkeling aansluit op de omgeving en op welke manier we met respect voor het verleden de Zaanwand op deze plek kunnen versterken. Op dit moment zijn we bezig met de architectenselectie om hier invulling aan te geven.’ Daarmee gaat het ontwerpproces nu echt van start.

Vertrouwen

De wethouders Rob Berkhout en Jeroen Schalkwijk van Wormerland laten weten blij te zijn dat Urban Fabric de handschoen oppakt. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat Urban Fabric Development een passend element gaat toevoegen aan de unieke Zaanwand,’  aldus Berkhout. Een eerdere schets van een pand op de locatie aan de Veerdijk is door Urban Fabric Development van zijn website verwijderd, omdat er te veel verwarring ontstond over de statis van dat ontwerp (geen, dus). Over aantallen woningen en of het gaat om huur of koop is nog niets bekend.

De huidige situatie gezien vanuit Wormerveer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen