Bouwer Burano belooft beterschap met schoonhouden buurt

Foto: Facebook / Westerwatering Schoon

De gemeente heeft zowel de bouwer als de ontwikkelaar van woongebouw Burano in Westerwatering opgeroepen om iets aan de vervuiling in de omgeving te doen, maar wethouder Gerard Slegers is er niet zeker van wat over door de wijk rondslingerende bouwmaterialen in de contracten staat. Dat gaat hij uitzoeken.

Zowel D66 als Lokaal Zaans hadden er vragen over na herhaalde klachten van omwonenden van de bouwplaats, maar voor Slegers was het probleem nieuw en meldingen over de overlast waren ook bij het Ingenieursbureau van de gemeente niet bekend. De wethouder had er na het lezen van de vragen van de twee fracties wel meteen werk van gemaakt, zei hij gisteravond.

De bouwer heeft beloofd om nog deze week een schoonmaakactie te houden en Straattoezicht en Bouw- en Woningtoezicht gaan erop toezien dat de omgeving ook netjes blijft. Mocht er in herhaling worden vervallen dan sluit Slegers boetes niet uit, maar het stilleggen van de bouw als stok achter de deur zoals D66 voorstelde gaat wat hem betreft te ver: ‘Dat is wel een hele drastische maatregel.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen