‘Enorme vervuiling’ rond Burano heet hangijzer

Foto: Pixabay / Joost Heessels

Zowel Lokaal Zaans als D66 stellen morgen in het vragenuur van de raad de enorme vervuiling door bouwmaterialen rondom woongebouw Burano in Westerwatering aan de kaak. ‘Het is de hoogste tijd dat dit probleem structureel wordt aangepakt,’ vindt D66, dat desnoods als stok achter de deur een bouwstop wil opleggen.

Lokaal Zaans wil weten wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor het schoonhouden van de omgeving van een bouwplaats en of de gemeente daar afspraken over maakt met ontwikkelaars en bouwers. En zijn die er in het geval van Burano op aangesproken? Het verbaast de fractie ook dat er niet handhavend wordt opgetreden om een einde te maken aan de vervuiling en de daaraan gekoppelde risico’s voor mens en natuur.

D66

Ook bij D66 werd door bewoners geklaagd en raadslid Flip Hoedemaeker werd er al eerder over aan zijn jasje getrokken. Ook hij wil weten of de portefeuillehouder contact heeft opgenomen met de bouwer en het bedrijf heeft gewezen op zijn verantwoordelijkheden. D66 wil zelfs zover gaan om de bouw van Burano stil te leggen totdat de bouwer het zwerfafval heeft opgeruimd en voldoende maatregelen heeft genomen om nieuw zwerfafval te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen