Nog geen opheldering over verplaatsing bomen Westerwatering

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

Het ‘antwoord op drie A-viertjes’ dat wethouder Gerard Slegers afgelopen donderdag te lang vond om te delen met de raad als reactie op vragen van Rosa over de weigering van de gemeente om mee te werken aan de verplaatsing van een aantal bomen in Westerwatering  kunnen we ook vandaag nog niet met u delen. De beloofde schriftelijke reactie is nog niet gepubliceerd.

Slegers zegde ‘een wethoudersmemo voor de hele raad’ toe en gaf aan raadslid Mariska Schuttevaêr op vrijdag een nadere toelichting op de kwestie te zullen geven, maar of de zorgen van De Groene Circel inmiddels ook zijn weggenomen weten we niet. De groep groenliefhebbers uit de Zaandamse wijk is opgericht om te stimuleren dat bomen en struiken die ergens weg moeten elders een nieuw plekje krijgen. Met exemplaren die moeten wijken voor de woongebouwen De Tijdgeest en De Zaanse Helden dreigt dat niet te lukken: de gemeentelijke afdeling Stedelijke Ontwikkeling liet De Groene Circel weten daar niets in te zien omdat dit ‘toch negen van de tien keer mislukt’. En dat terwijl een ontwikkelaar bereid was gevonden de kosten op zich te nemen.

Goed gesprek

Slegers beloofde in het digitale vragenuurtje van de gemeenteraad in eerste instantie ‘een positief antwoord’ aan de Westrkogers, maar vulde dat aan tot ‘een positief antwoord op basis van de feiten die er zijn’ toen Schuttevaêr daar al te opgetogen op reageerde. De wethouder had eerder al aangegeven het ermee eens te zijn dat de zaak ‘goed moet worden opgepakt’. Daarnaast is hij bereid om ‘op basis van een goede argumentatie’ nog met De Groene Circel in gesprek te gaan over het zoveel mogelijk redden van bomen door ze op een geschikte plek te herplaatsen. Dat laatste tot groot genoegen van Schuttevaêr.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen