De nieuwe Crommenije krijgt vorm te midden van gesneuveld groen

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

De gemeente heeft op haar Facebookpagina twee foto’s gepubliceerd die de voortgang aan zwembad De Crommenije in Krommenie laten zien. Vanaf maart volgend jaar kan daar gezwommen worden.

Een inwoner van Krommenie stuurde het bomenkapmeldpunt onder meer twee foto’s waarin het gebied waar nu geen boom meer overeind staat is aangegeven met een rode stippellijn.

Wat het zwembad betreft is het laatste nieuws dat inmiddels rondom het 50-meterbad piepschuim wordt ingegraven om later verzakking te voorkomen. Rondom het peuter-/kleuterbad is inmiddels alles ingegraven en is de dekgrond aangebracht. Tussen de buitenbaden en de bebouwing komt ook nog een corridor van piepschuim, zodat ook dat tegelwerk minder snel verzakt.

Lambrisering

Binnen wordt nu zowel in de gymzaal als in de lobby de houten lambrisering aangebracht. Het doelgroepenbad ligt nog steeds te wachten op het afmonteren van de beweegbare bodem en het 25-meterbad is tot de rand toe gevuld. Onder het zwembad draaien de pompen en filters inmiddels.

Drone te water

Eerder deze maand was er pech met de drone die de Facebookpagina van De Crommenije van actuele buitenfoto’s voorzag: na enkele foto’s van het 25 meterbad te hebben genomen stortte de robot in het water. Er in inmiddels een vervanger, zodat de FB-pagina weer up to date kan worden gehouden. Maar daar zullen dergelijke foto’s wel niet tussen staan.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen