Woontoren van De Amandelbloesem in Wormerveer nadert voltooiing

Foto: Twitter

Het schiet op met de transformatie van de woontoren van De Amandelbloesem in Wormerveer. Het gebouw is inmiddels weer zichtbaar.

Eigenaar WormerWonen verbouwt de woontoren van het voormalige verzorgingshuis tot zelfstandig verhuurbare appartementen, waarbij ouderen voorrang krijgen. De oude éénkamerwoningen worden tweekamerappartementen. Ook wordt de centrale energieopwekking aangepast.

Wanneer deze fase van de herontwikkeling van De Amandelbloesem is afgerond, wordt aan fase drie begonnen: de nieuwbouw op de plek van dienstencentrum Het Vinkennest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het ombouwen van de woontoren van zes verdiepingen  tot 35 zelfstandige woningen werd eind vorig jaar begonnen. Begin volgend jaar komen ze gereed voor verhuur.

Het Vinkennest

Op de plek van Het Vinkennest wil WormerWonen ook seniorenwoningen ontwikkelen, waarvoor BBHD architecten uit Alkmaar een plan maakte (zie een ruwe versie van het ontwerp hieronder).

Het wordt een appartementengebouw van maximaal acht lagen met een kap, met rond 40 driekamerappartementen in de sociale huur en wellicht enkele tweekamerwoningen. Ook zouden enkele appartementen wat groter uitgevoerd kunnen worden, in een hoger prijsniveau.

Alvast inschrijven op de woningen kan hier.

Amandelbloesem nieuwe stijl

De vernieuwde Amandelbloesem werd op 1 april vorig jaar heropend. WormerWonen werkt er samen met vereniging De Bloesem, De Zorgcirkel en Stichting MIES. In het complex wonen ouderen nu zelfstandig met zorg aan huis. Vereniging De Bloesem beheert het restaurant en coördineert en/of organiseert met vrijwilligers ook tal van activiteiten in Amandelbloesem.

Kort verblijf

De Zorgcirkel huurt vier appartementen op de benedenverdieping in de zogenoemde laagbouw voor een kortdurend verblijf, wat uitkomst kan bieden voor – bijvoorbeeld – mensen die uit het ziekenhuis zijn ontslagen maar nog niet naar hun eigen huis terug kunnen. Ook verzorgt De Zorgcirkel de thuiszorg in het complex en in de buurt.

Jongvolwassenen met een beperking

De stichting MIES heeft een aantal jongvolwassenen met een beperking ondergebracht in De Amandelbloesem. Er is voor hen begeleiding op het gebied van onder meer wonen en werk. Een paar van deze bewoners zijn betrokken bij het onderhoud en de schoonmaak van gebouw en tuin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen