Ook bonus van 300 euro netto voor Zaanse BOA’s

Foto: Heerlen.nieuws.nl / Frans Masthoff

BOA’s krijgen van Zaanstad een bonus van 300 euro netto aan het eind van het jaar als waardering voor hun extra inzet tijdens de coronacrisis. Daarmee worden de bijzondere opsporingsambtenaren gelijkgesteld aan de politiemensen, die vanuit hun eigen organisatie een extraatje krijgen.

De PVV en de VVD vroegen in een motie om de BOA-bonus, maar dat bleek de gemeente al geregeld te hebben. Amsterdam was de eerste gemeente die voor hen over de brug kwam en sindsdien zijn vele gevolgd. Vakbond FNV Gemeenten vindt dat alle medewerkers in de frontlinie, zoals GGD-medewerkers en mensen in de reiniging een bonus van 500 euro moeten krijgen. Dat zal ter sprake komen tijdens de komende CAO-onderhandelingen. BOA’s zijn in grote mate verantwoordelijk voor het handhaven van de coronamaatregelen en dat wordt hen met regelmaat niet in dank afgenomen.

Geen snelle versoepelingen verwacht

Nu de verwachting is dat de maatregelen in december niet versoepeld zullen worden, zullen de korte lontjes waarschijnlijk nog verder toenemen. Volgens burgemeester Jan Hamming blijft groepsvorming door jongeren een groot probleem en is de vuurwerkoverlast dit jaar 35 procent groter dan vorig jaar. Ook bij het handhaven van het vuurwerkverbod staan zij vooraan. Voor de jeugd is er wel een lichtpuntje: er wordt momenteel bekeken of het verantwoord is om het skatepark onder de A8 weer open te gooien. Ook wordt nagedacht over activiteiten voor jongeren in de kerstperiode nu zoveel andere dingen niet meer kunnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen