PVV en VVD willen dat Zaanse BOA’s ook coronabonus krijgen

Foto: Heerlen.nieuws.nl / Frans Masthoff

De PVV en VVD komen met een motie die het college opdraagt om de Zaanse BOA’s 300 euro per persoon uit te keren voor hun inzet tijdens de coronacrisis, nu politiemensen ook een netto bonus ter grootte van dat bedrag tegemoet kunnen zien.

In Zaanstad zijn 50 tot 100 bijzondere opsporingsambtenaren actief, die volgens de twee partijen elke dag op straat te vinden zijn, daar een belangrijke bijdrage leveren aan het handhaven van de anderhalvemetersamenleving en er daarmee voor zorgen dat het grootste deel van de economie zo veilig mogelijk kan doordraaien. Daarnaast leveren ze een belangrijke bijdrage aan het bestrijden van overlast en criminaliteit en zorgen er zo voor dat de veiligheid in Zaanstad verbetert. Omdat ze dat doen ‘in de frontlinie en met alle risico’s van dien’  verdienen ze volgens de VVD en PVV dezelfde waardering als de agenten van de nationale politie.

Niet de eerste

Alle BOA’s in dienst van de gemeente en hun eventuele invallers moeten daarom ook op korte termijn hun bonus krijgen en de kosten moeten worden gedekt uit de salarisbegroting voor dit jaar. Gemeenten als Amsterdam en Den Haag gingen Zaanstad al voor. De BOA’s zelf vinden overigens ook dat ze evenveel recht hebben op een extraatje in deze lastige tijd als politiemensen. De bonus voor de laatsten komt van de politie zelf. Omdat er vanwege corona minder gebruik werd gemaakt van regelingen was er geld over, dat onder het personeel wordt verdeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen