Politie krijgt een bonus, BOA’s eisen gelijke behandeling

Foto: Twitter

Als de één een cadeautje krijgt wil de ander dat ook. Nu politiepersoneel een coronabonus van 300 euro netto krijgt, eisen de bonden van BOA’s ook zo’n financieel blijk van waardering.

Ook de handhavers hebben recht op een bonus wegens de werkdruk, onder meer als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus, vinden de Nederlandse BOA-bond en BOA ACP. Zij hebben vandaag bij minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangegeven dat er sprake moet zijn van gelijke behandeling. ‘BOA’s gaan, net als politieagenten voorop bij het handhaven van de maatregelen tegen het coronavirus. Het is logisch dat dan ook zij een extra beloning krijgen voor het harde werk,’ aldus voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA-bond. Ook BOA ACP is die mening toegedaan.

Decemberpresentje

De politiemensen krijgen het bedrag volgende maand. Volgens de minister is de werkdruk en onderbezetting bij de politie een groot zorgpunt, maar leveren de politiemedewerkers een ‘bovenmenselijke prestatie’ in deze coronatijd, schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer. Al het personeel tot schaal 15 komt ervoor in aanmerking. De bonus komt er op initiatief van het korps, omdat er vanwege corona minder gebruik werd gemaakt van regelingen en er dus geld over was. Die financiële ruimte wil de politie nu uitkeren in plaats van terug te laten vloeien naar de algemene pot.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen