Amsterdamse kijk op wonen in de Zaanstreek bij AT5

Foto: Piqsels / CC0

Het platform Bouw Woon Leef van de Amsterdamse stadszender AT5 is de hele decembermaand in Zaanstad om over de plaatselijke ontwikkelingen op het gebied van wonen te praten. Er is al afgetrapt, met een interview met wethouder Songül Mutluer.

Die vertelt daarin onder meer dat bijna 40 procent van de Zaanse koopwoningen vorig jaar naar Amsterdammers ging. Maar ze schatert als ze die nieuwkomers ook waarschuwt: ‘Als je de Zaankanters kent dan weet je dat wij nooit Amsterdam gaan worden.’ Mutluer wil bovendien voorkomen dat de Amsterdammer de Zaankanter verdrijft, maar hoopt juist wel op een betere verbinding met de hoofdstad: ‘Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Zaanstad dat is een droom, maar die gaat wel uitkomen.’

Bouw Woon Leef gaat komende maand nog in gesprek met Amsterdamse nieuwkomers, ontwikkelaars en architecten en met ‘de Zaankanter’. Aan het woord komen Zaanse starters en een amateurarcheoloog die in een eeuwenoud Zaans huisje woont waar een nieuwbouwwijk tegenaan wordt gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen