Lokale afdeling VVD op zoek naar nieuwe voorzitter

Lokale politiek in coronatijd.  Groot in beeld wethouder Hans Krieger.
Lokale politiek in coronatijd. Groot in beeld wethouder Hans Krieger.
Foto: Twitter / VVD Zaanstad

De VVD Zaanstad zoekt een nieuwe voorzitter doe ‘over voldoende politieke kennis moet beschikken om de aankomende Tweede Kamer- en de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen leiden’. De huidige leider Ingrid Jahn-van Binsbergen voldoet niet aan dat profiel.

‘Dit laatste is bij mij niet het geval en heb ik ook nooit dusdanig beweerd. Dit is direct bij mijn aantreden in 2018 aan de leden medegedeeld en kon toen een ieder zijn goedkeuring dragen,’ liet zij onlangs op Facebook weten. Sinds 2018 hebben oudgedienden Rick van der Made en Nico Muller het bestuur al verlaten. Partijleden kunnen zich nog tot 1 december aanmelden voor het voorzitterschap. ‘Ik ben enorm blij dat ik de afgelopen jaren als voorzitter een bijdrage heb kunnen leveren aan de mooie club die de VVD Zaanstad is en sta voor de volle 100 procent achter de door mij genomen keuze om te stoppen. Wel zal ik mijn bijdrage blijven leveren en mij volledig blijven inzetten in het bestuur maar dan in de rol van algemeen bestuurslid,’ aldus Jahn-van Binsbergen.

Roerige tijden

De VVd beleefde in 2019 in Zaanstad een roerig jaar met een scheuring in de fractie en het vertrek van wethouder Gerard Ram. Het functioneren van de laatste werd ter discussie gesteld door de raadsleden Marianne de Boer en Simone van Otterloo en dat werd door de partij niet op prijs gesteld. Het resultaat was dat zij de partij Lokaal Zaans – die eerst door het leven ging als Liberaal Zaanstad – begonnen en dat er ondanks aankondigingen in die richting nooit een onderzoek kwam naar het gedrag en de werkwijze van Ram. Die werd opgevolgd door de uit Purmerend overgevlogen Hans Krieger.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen