Beperkt bezoek mogelijk voor coronapatiënten in ZMC

Foto:

Vanaf morgen mogen coronapatiënten die zijn opgenomen in het Zaans Medisch Centrum bezoek ontvangen. Het gaat dan om partners of pm de  eerste contactpersoon en om maximaal één bezoeker per dag voor niet langer dan een uur.

Op de afdelingen Beschouwend en AOA/Cardio. Op de Intensive Care mogen de patiënten ook één bezoeker per dag ontvangen, maar alleen na overleg met de verpleegkundige die het advies van de intensivist volgt. Bij verdachte en bewezen patiënten is het bezoek een half uur welkom en bij reguliere IC-patiënten maximaal een uur. Mensen die hier gebruik van willen maken krijgen van het ZMC een brief met nadere uitleg. De laatste door het ziekenhuis bekendgemaakte cijfers gaven op 25 november aan dat er toen zeventien bewezen coronapatiënten verpleegd werden.

Spoedeisende hulp

Op de spoedeisende hulp is het nog steeds niet mogelijk om iemand mee te nemen. De reden hiervoor is dat de wachtkamer niet groot genoeg is, waardoor het te vol wordt en de anderhalve meter afstand niet goed te handhaven is. Voor kinderen en hulpbehoevende patiënten wordt een uitzondering gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen