Aantal coronabesmettingen weer omhoog naar 71

Deze zijn te koop in de Zaanstore in Zaandam.
Deze zijn te koop in de Zaanstore in Zaandam.
Foto: Twitter / Anneke Wijdogen - Vis

Na een hoopgevende afnemende stijging van het aantal coronabesmettingen in Zaanstad was er vandaag weer naar nieuws: in het voorafgaande etmaal kwamen er 71 besmettingen bij, tegen 41 een etmaal eerder. In de veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland die inmiddels naar het hoogste risiconiveau is gegaan ging het om 165 nieuwe positieve testen.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

 

 

 

Tussen gisterochtend en vanmorgen zijn landelijk 6378 nieuwe coronagevallen gemeld. Dat is minder dan in de voorgaande 24 uur, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een recordaantal van 6500 meldingen van positieve tests keeg. Dat waren er aanvankelijk 6504, maar dat is vandaag bijgesteld. Amsterdam telde 413 gevallen, minder dan de 632 van het etmaal ervoor. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 39.000 nieuwe besmettingen gemeld. Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 175.000 mensen in ons land positief getest.

Ziekenhuisopnames

Het aantal in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten is gestegen tot 1233, 43 meer dan gisteren. Op de Intensive Cares liggen 247 coronapatiënten – twaalf meer dan zaterdag – en 986 worden behandeld op gewone verpleegafdeling. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 31 meer dan gisteren. Op de IC’s liggen daarnaast 489 andere patiënten, die geen corona onder de leden hebben. Dat zijn er ook 31 minder dan de dag ervoor.

CoronaMelder

De app CoronaMelder is gisteren circa 700.000 keer gedownload. Daarmee komt het totale aantal downloads op 2,2 miljoen, meldt het ministerie van Volksgezondheid. De app werkt nu in het hele land, daarvoor alleen in een beperkt aantal testregio’s. CoronaMelder waarschuwt gebruikers als zij dicht in de buurt zijn geweest bij een andere gebruiker die positief is getest op het coronavirus. Zij krijgen dan het advies thuis te blijven en hun sociale contacten te beperken. De app moet op die manier helpen de druk op het bron- en contactonderzoek van de GGD’s te verlichten.

Het aantal van 2,2 miljoen downloads komt neer op twaalf procent van alle Nederlanders, en achttien procent van alle geschikte smartphones. Zorgminister Hugo de Jonge sprak zaterdag de hoop uit dat zoveel mogelijk mensen de app gaan gebruiken: ‘Bestrijden van het virus is te belangrijk om dit maar niet te doen,’ zei hij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen