Zaanstreek – Waterland nu op hoogste risiconiveau

Foto: Pixabay / Geralt

Burgemeester Jan Hamming had het afgelopen donderdag in de raad al aangekondigd en nu is het zover: in Zaanstreek – Waterland is het aantal besmettingen met corona dermate hard gestegen dat nu het hoogste risiconiveau geldt.

Ook Utrecht, Hollands Midden en Zuid-Holland Zuid hebben nu net als Amsterdam – Amstelland, Rotterdam – Rijnmond en Haaglanden code rood: de situatie is niet langer ‘zorgelijk’ maar ‘ernstig’. De situatie in een regio wordt ernstig wanneer in een week tijd meer dan 150 op de 100.000 inwoners positief zijn getest of als meer dan tien procent van de uitgevoerde tests positief is. ‘Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie,’ legt de overheid uit op het coronadashboard. Het kabinet maakt dinsdag mogelijk nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het virus in te dammen.

Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

In de rest van het land blijft de situatie ‘zorgelijk’. Voor de meeste veiligheidsregio’s gold dat al, maar het risiconiveau voor IJsselland, Limburg Noord, Zuid Limburg en Zeeland is gisteren ook verhoogd. Daar gold eerder de status ‘waakzaam’, het laagste risiconiveau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen