Kinderpopster Dirk Scheele 25 oktober in De KunstGreep

Foto: Dirk Scheele

Kinderpopster Dirk Scheele staat zondag 25 oktober met zijn vrolijke concert In Holland staat een Huis in theater De KunstGreep in Oostzaan. Hij speelt de allerleukste Oudhollandse liedjes voor jong (vanaf twee jaar) en oud, maar dan natuurlijk helemaal ‘op z’n Dirks’.

Voorbij komen onder andere Ik zag twee beren, Op een klein stationnetje en Helikopter in een heel nieuw jasje. En ook Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk- en skaversie en In de maneschijn in een fluisterversie. Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als Ik heb een tante in Marokko uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands. Als klap op de vuurpijl daagt Dirk het publiek uit om samen met hem ter plekke een Nieuwhollands liedje te maken.

 

 

 

 

Scheele is al jarenlang een dominante speler in de kindermuziekindustrie en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen liedjes, die uiteraard ook in het programma verwerkt zijn. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Scheele is immens populair onder de jonge doelgroep van twee tot zeven jaar. Kinderen kennen hem uit het theater, maar ook van Nickelodeon en YouTube. Onlangs ontving hij een lintje voor zijn tomeloze inzet voor het welzijn van kinderen via muziek.

De voorstellingen in De KunstGreep aan de Kerkbuurt 4 beginnen op 25 oktober om 11:00 en 14:30 uur. Kaarten kosten 13,50 euro en zijn hier te reserveren.

Reacties