Hoogste aantal coronaopnames in ziekenhuizen sinds juni

Foto: Pixnio / CC0

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is opgelopen tot 261. Dat is het hoogste aantal sinds eind juni. Ten opzichte van woensdag kwamen er vijftien patiënten met Covid-19 bij. In het Zaans Medisch Centrum worden er momenteel drie verpleegd.

In Amsterdam en Rotterdam zijn patiënten verplaatst naar nabijgelegen ziekenhuizen, maar het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding ‘hoeft nog geen patiënten te spreiden tussen de regio’s,’ aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Het aantal opgenomen coronapatiënten is in de afgelopen twee weken meer dan verdubbeld. Begin september behandelden de ziekenhuizen 122 mensen vanwege de besmetting. Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 212 coronapatiënten, 21 meer dan op woensdag. Het aantal coronapatiënten op de Intensive Cares daalde van 54 naar 49.

Nieuw dagrecord

Het RIVM meldde vandaag 1753 nieuwe positieve testuitslagen in 24 uur. Dat aantal was sinds het begin van de corona-uitbraak in Nederland nog niet zo hoog. In de grote steden werden opnieuw de meeste nieuwe gevallen gerapporteerd: in Amsterdam 247 bij, in Rotterdam 161 en in Den Haag 102. Woensdag waren er nieuwe 1542 besmettingen, dinsdag 1379. Het aantal mensen dat zich laat testen gaat overigens ook steeds verder omhoog.

Minder discipline

Volgens hoofd Aura Timen van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gaat het percentage positieve tests omhoog omdat mensen met klachten toch naar buiten gaan. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd waarschuwde vanmorgen dat het huidige systeem voor coronatests niet klaar is voor een mogelijke tweede golf. Het ZMC liet onlangs tijdens een sessie in de gemeenteraad weten dat de beschikbaarheid van personeel het grootste struikelblok wordt in het geval van een nieuwe grote toestroom van coronapatiënten.

Bron: Coronavirus.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen