Dit schooljaar minimaal één kluisjescontrole op OVO-scholen

Foto: Pixabay / Jamsthebest

In februari dit jaar ontstond nogal wat commotie naar aanleiding van een kluisjescontrole op Zaanse scholen door de politie, maar dit schooljaar gaan de scholen dat zelf organiseren. Op iedere school die bij de koepel voor openbaar voortgezet onderwijs is aangesloten zal minimaal één keer het kluisje van alle leerlingen gecontroleerd.

Daarbij hanteren ze allemaal dezelfde werkwijze. De controle van een aan een vaste gebruiker gekoppeld kluisje wordt uitgevoerd door een medewerker van de school in aanwezigheid van een lid van de leiding. Worden er strafbare of ongewenste voorwerpen gevonden dan wordt dit vastgelegd in een logboek en bij verboden attributen neemt de directeur van de school onmiddellijk contact op met de politie. In overleg met de politie worden dan afspraken gemaakt over de vervolgstappen en het informeren van de ouders. Gaat het alleen om ongewenste spullen dat beslist de directeur over de verdere gang van zaken.

Anonieme presentatie

In beide gevallen zal het kluisje van de betrokken leerling nog minimaal twee keer extra worden gecontroleerd gedurende het lopende schooljaar. Het College van Bestuur van OVO maakt juni volgend jaar bekend wat deze aanpak heeft opgeleverd, maar die informatie zal zodanig worden gepresenteerd dat die niet herleidbaar zal zijn tot scholen of individuen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen