Ruud Vreeman, Harry Slinger en Dig Istha gelegenheidstrio op Gronings muziekfeest

Foto: Wikimedia

Ruud Vreeman, Dig Istha en Harry Slinger openen 25 oktober de vierde editie van de Waterlooshow on Tour in Huize Maas in Groningen. Het trio zingt Slingers hit ‘Schijn een lichtje op mij’.

De interim burgemeester van Zaanstad en Groningen (in omgekeerde volgorde), de spindocter en oud-wethouder van Groningen en de zanger uit Westzaan die beroemd werd dankzij de band Drukwerk vormen een gelegenheidstrio op het Nederlandstalige muziekfeest.

Dat Vreeman, die woensdag in Zaanstad wordt opgevolgd door Jan Hamming, is uitgenodigd heeft er veel mee te maken dat hij in zijn Groningse tijd de patatkraam op de Grote Markt van een van de organisatoren, Harry Waterloo, goed wist te vinden. Waterloo daarover in het Dagblad van het Noorden: ‘Toen Vreeman burgemeester was, kon ik op vakantie naar Frankrijk. Sinds hij weg is, neem ik weer genoegen met Schiermonnikoog.’

Met een team van 22 mensen zijn de broers Harry en Milano Waterloo de drijvende krachten achter het muziekevenement. Ze hebben 70 artiesten gecontracteerd die 25 oktober hun opwachting maken op het podium van Huize Maas.

‘Even bijspijkeren’

De Waterloos wilden van de opening wat meer maken dan een stijf praatje. ‘Daarom belde ik Harry Slinger met de vraag of hij een van zijn hits wilde zingen met Vreeman en Istha.’ Slinger ging akkoord als Waterloo alles kon regelen met Istha en Vreeman. ‘Daarom belde ik Vreeman of hij wilde. Hij schaterde het uit. Nou zegt hij ‘dan moet Dig nog wel even flink bijspijkeren’.’

Vreeman zelf maakte als zanger indruk toen hij Sinterklaas ontving bij de landelijke intocht in 2013. Waterloo: ‘Het hoeft van mij allemaal niet zo gelikt. Ik vind het niet erg als ze een paar steken laten vallen.’ Bij zijn afscheid van Groningen in 2008 zong Vreeman de blues, ook op het podium van Huize Maas. En dat was niet voor het eerst.

European Blues Challenge in het Zaantheater?

Intussen probeert Zaanstad samen met de Dutch Blues Foundation de jubileumeditie van de European Blues Challenge in 2020 naar het Zaantheater te halen. De European Blues Union neemt volgend jaar een beslissing over de locatie van de European Blues Challenge in 2020.

Om de voordracht van Zaanstad mogelijk te maken is financiële steun van de gemeente nodig. Het subsidiegeld voor culturele evenementen in 2020 wordt echter pas in 2019 verdeeld, waarmee Zaanstad zichzelf buiten spel zou zetten. Het college heeft daarom eerder al besloten het bluesfestival te ondersteunen met een bedrag van 18.000 euro, met als voorbehoud dat de European Blues Union besluit om het prestigieuze evenement hier te houden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen