In ’t Veldpark zonder cameratoezicht helemaal terug bij af?

Foto: Google / Naara Leegwater

De PVV wil van het college weten waarom het cameratoezicht in het Zaandamse Burgemeester In ’t Veldpark weer gestopt is. Dat werd in april ingesteld om toezicht te kunnen houden op naleving van het samenscholingsverbod wegens corona.

In de park bivakkeren dagelijks mensen die voor veel overlast zorgen in aangrenzende woonstraten en die andere potentiële bezoekers ertoe nopen het park te mijden. ‘Wij willen dat Zaanstad een gemeente is waarin je je veilig voelt en je thuis je rust kan vinden,’ schrijft  fractievoorzitter Peter van Haasen, die de situatie in het In ’t Veldpark ‘verontrustend’ noemt, ‘vooral omdat er geen verbetering te zien is’. Er is onder andere sprake van drugshandel en -gebruik.

De PVV vraagt concreet of het college bereid de groep overlastgevers te gaan aanpakken, ‘niet te verwarren met verplaatsing naar een ander gedeelte van Zaandam’. De fractie ziet gebiedsverboden en de handhaving daarvan als de enige manier om de rust en de openbare orde in het park te herstellen en wil van burgemeester Jan Hamming horen hoe die daar tegenaan kijkt. Eerder liet wethouder Natasja Groothuismink de raad weten dat er op dat moment nog geen aanleiding was geweest om gebiedsverboden in te stellen op grond van de toen geldende strenge coronaregels en later zei haar collega Hans Krieger dat die verregaande maatregel inmiddels al wel was toegepast, maar de PVV wil ook los van de noodverordeningen in verband met Covid-19 ingrijpen.

Reacties