Camera’s In ’t Veldpark weer weggehaald

Foto: Wikipedia / Sanderflight

Terwijl wanhopige omwonenden van het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam smeken om ingrijpen tegen overlastgevende vaste gebruikers van het park is besloten om de twee  camera’s die daar waren geplaatst om ze in de gaten te houden vandaag weer weg te halen. Een reden daarvoor is niet gegeven.

‘Wanneer de situatie daarom vraagt kan het cameratoezicht opnieuw worden ingesteld,’ staat in het twaalfde Weekbulletin Corona onder het kopje Veiligheid & Handhaving. Duidelijk is dat de camera’s slechts het effect hadden dat de groepen zich verplaatsten om uit het zicht te blijven. In de gemeenteraad ijvert de PvdA voor snelle maatregelen om vooral de geluidsoverlast die de bezoekers veroorzaken te beperken. De mensen zijn inmiddels in kaart gebracht, er zijn individuele handelingsplannen opgesteld in samenwerking met de GGD, de GGZ en verslavingszorg en de politie en handhaving geven extra aandacht aan het park. Maar voor de omwonenden heeft dat nog geen verlichting gegeven.

Weer verplaatsing?

Al zes jaar lang moeten zij leven met geschreeuw, tromgeroffel  en versterkt geluid tot diep in de nacht en met menselijke uitwerpselen in de bosschages vlakbij hun woningen. Bovendien voelen ze zich onveilig. De PvdA wil daarom dat er kortetermijnmaatregelen komen om daaraan een einde te maken. Wellicht dat de lawaaimakers zich nu de camera’s verdwenen zijn weer – al dan niet met de nodige dwang – weer zullen verplaatsen naar een ander deel van het park, waar ze minder overlast veroorzaken. Én doorgaan met het overtreden van de coronamaartegelen – de reden immers dat de eerste camera er kwam afgelopen april. Die zou in eerste instantie tot 1 mei blijven hangen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen