Meeste vaste gasten In ’t Veldpark hebben gewoon een woonadres

Foto: PxHere

Er is op dit moment geen aanleiding voor gebiedsverboden voor de vaste bezoekersgroep van het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam, ook niet als die elders een woonadres hebben. Dat zei wethouder Natasja Groothuismink gisteren tijdens het digitale vragenuur van de gemeenteraad.

De groep bestaat uit zorgmijders met deels ook een verslaving die zich moeilijk voegt naar de coronaveiligheidsregels en waarvoor door de gemeente inmiddels een camera is opgehangen. Die camera heeft eigenlijk geen effect, omdat de groep zich buiten het bereik van het alziend oog heeft verplaatst. Dat bleek uit een reportage van NH Nieuws. Desondanks worden er kennelijk geen aanvullende maatregelen overwogen. Gebiedsverboden zouden onder de nu geldende noodverordening wel mogelijk zijn, ook voor inwoners van Zaanstad zelf. Om de aantrekkingskracht van het park niet nog te vergroten is wel de soepbus van het Leger des Heils gestopt. Mensen zonder een woonplek kunnen terecht in een Zaandams hotel, waar de gemeente voor hen 20 kamers huurt zolang Covid-19 rondwaart.

Plannen van aanpak

Een gebruikersruimte of inloopvoorziening voor de groep in het park zit er voorlopig niet in, maar is wel een wens voor de langere termijn. Voor zeventien personen worden momenteel individuele plannen van aanpak opgesteld waarbij hulpverleners van de GGD, de verslavingszorg en de GGZ betrokken zijn. Contacten tussen de betrokkenen verlopen in deze crisis op een andere manier en de plannen van aanpak kunnen daardoor vertraging oplopen, antwoordde de wethouder van vragen van de PvdA. De hulpverlening blijft echter aan het werk, ook al moet dat nu zonder persoonlijke ontmoetingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen