Vier studio’s en kleine woning in Overtoom 19 Westzaan

Foto: Google Street View

De woning Overtoom 19 in Westzaan mag worden verbouwd tot vier studio’s en een kleine woning. Daarvoor heeft het college de vergunning afgegeven.

De woning uit 1930 stond voig jaar nog te koop en werd volgens huizensite Funda in april van dat jaar verkocht. De vraagprijs was 450.000 euro. ‘Circa dertien jaar geleden is deze bijzondere dijkwoning opnieuw ingedeeld, zodat je heerlijk kunt wonen en werken dankzij het ruime souterrain (circa 50 viekante meter). De woning is toen zowel van binnen als van buiten volledig gerenoveerd en toch zijn de karakteristieke onderdelen behouden gebleven. De woning biedt veel potentie voor aanpassingen met en/of zonder uitbouw of aanleg van een riante tuin,’ meldde de advertentie. Nu gaat het huis dus opnieuw ingrijpend op de schop.

Bezwaar maken

Er zijn nu nog een entree, hal met toilet, een ruime woonkamer en suite met de originele glas-in-lood deuren en een dichte keuken op de begane en een verloop, drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en een zolder op de tweede. Het netto woonoppervlak bedraagt in de huidige staat 200 vierkante meter. Belanghebbenden die het niet eens zijn met de vergunning kunnen tot 5 augustus een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Reacties