Omrijden Connexxion kost gemeente geld: brug open voor bussen

Foto: Google Street View

De gemeente heeft Connexxion alvast toestemming gegeven om over de Beatrixbrug te rijden omdat elke dag uitstel meer geld gaat kosten. ‘Connexxion moest langer omrijden dan in eerste instantie was ingecalculeerd en daar zijn kosten aan verbonden. De hoogte van deze kosten is momenteel nog niet bekend,’ schrijft wethouder Gerard Slegers aan de raad.

De brug in hartje Zaandam is inmiddels voorzien van hekken en verkeersregelaars doen die sinds 05:00 uur vanmorgen alleen open voor de lijnbussen. Al het andere verkeer moet omrijden en ook voor voetgangers blijft de brug nog even verboden terrein. Op donderdag 18 juni werd een schouw gehouden om de veiligheid van het wegdek van de Beatrixbrug te beoordelen en toen bleek dat de beweegbare palen nog niet naar behoren functioneerden. Er werd advies ingewonnen bij de politie en bij de Fietsersbond en eveneens bij de eigen gemeentelijke verkeerskundigen. ‘De adviezen komen niet met elkaar overeen,’ meldt een geplaagde wethouder.

Missers

Slegers heeft de laatste tijd veel te stellen met fietsers en fietsveiligheid. Meteen na de opening van de nieuwe Wilhelminabrug gingen fietsers daar in groten getale onderuit wegens opstaande randen. De opening van fietspad De Singer is uitgesteld vanwege de onveiligheid. De aangekondigde sluiting van het fietspad op de Kalverringdijk leidde tot protesten en werd schielijk weer ingetrokken. Het ging mis met afsluitingen en omleidingen tijdens werkzaamheden aan de Jan Eijdenbergstraat – M.L. Kingweg, op de Westzijde en op de Dam. Welke overwegingen de doorslag hebben gegeven bij de besluiten rond de Beatrixbrug wordt in een later stadium bekendgemaakt. De laatste werkzaamheden aan de Beatrixbrug worden zo spoedig mogelijk afgerond, zodat hij ook kan worden opengesteld voor langzaam verkeer, auto’s en vrachtverkeer.

Reacties