Vanaf morgen dan toch nieuwe dienstregeling Connexxion

Foto: Wikimedia / Willem 90

Morgenochtend 24 juni wordt de nieuwe Beatrixbrug vanaf 05:00 uur opengesteld voor het busverkeer van Connexxion. Verkeersregelaars doen de hekken op de brug nog alleen openen voor de bussen en niet open voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Wanneer de Beatrixbrug voor alle overige weggebruikers opengaat is op dit moment nog niet bekend.

Morgen gaat dus ook de nieuwe dienstregeling van Connexxion in waarbij sommige lijnen zullen verdwijnen en er een nieuwe lijn bijkomt. Dat zou afgelopen zondag al gebeuren, maar moest toen worden uitgesteld vanwege een probleem met de poller. Hieronder zijn alle wijzigingen per lijnnummer weergegeven. Lijnen waarbij de route of frequentie niet wijzigt worden niet genoemd, maar op alle lijnen kunnen vertrektijden gewijzigd zijn. Raadpleeg daarvoor de reisplanner op connexxion.nl of de app.

  • Lijn 56 Ringlijn Zaandam Station – ZMC – Vijfhoek – station;
  • Lijn 66 Ringlijn Zaandam Station – Vijfhoek – ZMC – station.

Beide (tijdelijke) ringlijnen verdwijnen doordat de overige lijnen weer via de gebruikelijke routes zullen gaan rijden.

  • Lijn 64 Zaandijk Rooswijk – Zaandam Station – Kogerveld;
  • Lijn 69 Krommenie-Assendelft – Zaandam Station – Kalf.

Beide lijnen rijden in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Veldvliegerweg, Kopermolenstraat en Zaans Medisch Centrum. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt.

Nieuwe lijn

  • Lijn 63 Assendelft Festina Lente – Zaandam Station (nieuw);
  • Lijn 65 Zaandam Station – De Vlinder;
  • Lijn 67 Zaandam Station – Wormer.

De lijnen 65 en 67 zullen geknipt worden op Zaandam Station. Het traject Assendelft Festina Lente – Zaandam zal voortaan in zijn geheel uitgevoerd worden onder het nieuwe lijnnummer 63. Ook het traject Krommenie-Assendelft Station – Assendelft Festina Lente, dat in de avond en op zondag bediend wordt als de buurtbus niet rijdt, valt onder lijn 63. Voorlopig zullen er nog steeds geen buurtbussen rijden. Dit geldt in ieder geval tot en met 17 augustus.

Lijn 65 wordt ingekort tot het traject Zaandam Station – De Vlinder. Lijn 67 wordt ingekort tot het traject Zaandam Station – Wormer. De dienstregeling van de lijnen 63, 65 en 67 zal ongewijzigd blijven ten opzichte van de huidige situatie. Doorgaande reizigers tussen Assendelft en De Vlinder en vice versa en tussen Assendelft en Wormer en vice versa kunnen dus direct overstappen op het Zaandamse station en ondervinden geen extra reistijd.

Vroegere bus

Op werkdagen zal de eerste rit vanuit Assendelft Gemeentehuis via Festina Lente naar Zaandam Station (lijn 63) op verzoek van reizigers drie minuten eerder vertrekken. De nieuwe aankomsttijd op halte Houtveldweg/Station is 06:48 uur, waardoor de aansluiting op de Sprinters naar Amsterdam CS en Schiphol verbeterd wordt. Daarnaast rijdt lijn 65 in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Mennistenerf en Vermiljoenweg. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

Lijn 67 rijdt inmiddels sinds medio mei alweer in beide richtingen via de haltes Westerwateringtunnel en de Vincent van Goghweg in verband met de reconstructie van het tweede gedeelte van de Westzijde. Dit duurt tot eind dit jaar.

  • Zaandam Station – Amsterdam Metro Noord

Lijn 392 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht, Peperstraat, Mennistenerf, Wallraven van Hallstraat, Morgensterstraat en Vijfhoek. De tijdelijke route via de Den Uylbrug vervalt hierbij. Op sommige momenten is de aansluiting van/naar lijn 394 bij de halte Weerpad/Wachterstraat en De Vlinder verbeterd.

  • Zaandam Station – Amsterdam CS

Lijn 394 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Gedempte Gracht, Peperstraat, Mennistenerf, Vermiljoenweg en Tjotterlaan. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij. Op sommige momenten is de aansluiting van/naar lijn 392 bij halte Weerpad/Wachterstraat en De Vlinder verbeterd.

  • Amsterdam Leidseplein – CS – Zaandam Station

Lijn N92 rijdt in beide richtingen weer via de haltes Vinkenstraat, Gedempte Gracht en Peperstraat. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

  • Amsterdam Leidseplein – CS – Zaandam Station – Westzaan

Lijn N94 rijdt voortaan weer via de haltes Tjotterlaan, Vermiljoenweg, Het Mennistenerf, Peperstraat, Gedempte Gracht en Vinkenstraat. De tijdelijke route via de Prins Bernhardbrug vervalt hierbij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen