Vergunning heringebruikname hulpcentrale voor biomassacentrale

Foto: Google Street View

Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor het opnieuw ingebruiknemen van de stookruimte en het bouwen van een rookgasafvoer ten behoeve van de hulpwarmtecentrale van het warmtenetwerk voor Zaandam Zuid aan de Brikstraat 1.

Het bureau Mobilisation for the Environment (MOB) van Johan Vollenbroek maakte er bezwaar tegen dat de hulpwarmtecentrale in de Brikstraat van Engie Energy Solutions en de biomassacentrale van Bio Forte in de Pascalstraat door de provincie als één geheel worden beschouwd in de vergunning op grond van de Wet natuurbescherming. Die omvat de biomassacentrale met twee ketels en een hulpwarmtecentrale aan de Pascalstraat 2, de hulpcentrale in de Brikstraat en de vijf gasketels van de flats IJdoorn, Noordwachter, Brandaris, Perim en Pharus. De natuurvergunning ziet al deze onderdelen als één inrichting, maar Vollenbroek bestrijdt dat dit mogelijk is omdat de losse onderdelen daarvoor te ver uit elkaar liggen. Een reactie daarop is er nog niet.

Bezwaar aantekenen

Maar nu is er dus een aangepaste omgevingsvergunning van de gemeente. Belanghebbenden die het niet eens zijn met dat besluit kunnen tot 27 juli een beroepschrift indienen bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt ter inzage bij de balie Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 in Zaandam. Die balie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08:30 tot 16:00 uur, op dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen