Fietspad dicht, fietspad open: geen touw meer aan vast te knopen

Foto: Google Street View

De Kalverringdijk gaat in de weekeinden dicht voor fietsers, zo lazen we voor het eerst in een persbericht van de Stichting de Zaanse Schans over de heropening van veel attracties. Het stond er in een bijzin. Nu blijkt de sluiting weer van de baan, zo lezen we op Twitter. Hoewel….

 

 

 

 

 

Het is bijna niet te doen, coronacrisiscommunicatie. Waar in normale tijden de afsluiting van een doorgaand fietspad met een grote waarde voor inwoners van twee gemeenten – Zaanstad én Wormerland – door die gemeenten zou zijn aangekondigd met een onderbouwing van het besluit, daar gonst het nu van tegenstrijdige berichten op socuale media. Eerst was er sprake van een afsluiting per 6 juni. Dat werd opeens 13 juni.

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland

Vandaag is er een protest tegen de afsluiting van het fietspad op de Zaanse Schans, en het verdient aanbeveling voor de tegenstanders om daar preventief gewoon maar mee door te gaan. Want het ‘ingetrokken’ van GroenLinks-fractievoorzitter Romkje Mathor en het ‘nog niet in werking’ van de veiligheidsregio zijn toch weer heel verschillende mededelingen. En dan hebben we het over de volstrekt tegenstrijdige versies van vooroverleg tussen de gemeente Zaanstad en de Fietsersbond Zaanstreek nog niet eens gehad. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen