Fietsprotestmars tegen weekendafsluiting Kalverringdijk

Foto: Google Street View

Extinction Rebellion Zaanstreek hoopt op veel deelemers aan fietsprotestmars tegen de weekendafsluiting van de Kalverringdijk voor fietsers. Die is gisteren op sociale media aangekondigd door de gemeente Zaanstad.

Het fietspad over de Kalverringdijk bij de Zaanse Schans is verreweg de mooiste fietsroute tussen Zaandam, Zaandijk en Wormer en misschien wel van heel Nederland, aldus de organisatoren van het protest. Het fietspad maakt deel uit van een landelijke en een regionale én van de Zaanse Erfgoed fietsroute en wordt ook in de weekenden gebruikt voor zowel plezier- als noodzakelijke fietsritjes. Maar vanaf volgend weekend mag dat opeens niet meer. ‘Maar we laten ons toch niet zomaar door de gemeente van ons mooiste en veiligste fietspad verjagen, omwille van overdreven bescherming van toeristen – die (altijd al) moeite hebben met afstand te bewaren – en vanwege een gebrek aan handhaving?’ foetert Extinction Rebellion.

Het is daarom de bedoeling dat mensen zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur met de fiets aan de hand geheel legaal en coronaproof een demonstratieve wandeling over de Zaanse Schans en de Kalverringdijk maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen