Kalverringdijk na 10 juni in de weekeinden dicht voor fietsers

Foto: Google Street View

Zaanstad is in overleg met Wormerland en het Hoogheemraadschap over het afsluiten van het doorgaande fietsverkeer op de Kalverringdijk tijdens de weekenden en op feestdagen, maar dat besluit zal volgens Stichting de Zaanse Schans niet voor 10 juni worden gepubliceerd. ‘Daarna zal in eerste instantie gedurende de weekenden de Kalverringdijk alleen voor voetgangers en hulpdiensten te betreden zijn.’

Op de Zaanse Schans gingen na de uitbraak van het coronavirus vrijwel alle erfgoedlocaties, horecagelegenheden en winkels dicht, maar inmiddels is de situatie dermate genormaliseerd dat ze met publieksbegeleiders en aangepaste routes in het historische wijkje de deuren weer open durven gooien. Die maatregelen worden overigens alleen ingezet wanneer het te druk wordt. Alle bezoekers krijgen bij aankomst een plategrond uitgereikt met looproutes. Ook staan overal borden die aangeven welke kant die bezoekers bij voorkeur op moeten.

Aanpassen een vereiste

Om alles veilig te laten verlopen vraagt Stichting de Zaanse Schans aan snelverkeer om rekening te houden met deze tijdelijke situatie. Directeur Maarten van der Meer zegt in een persbericht: ‘Het is niet ideaal en wij beseffen dat dit van ieders kant enige aanpassing vergt.’ Na de onwerkelijke stilte van de afgelopen weken kijken zowel de hoeders van het erfgoed als de ondernemers echter reikhalzend uit naar weer een beetje reuring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen