Nog voor de zomer duidelijkheid over camperplaats Zaanse Schans

Foto: Google Street View

Het reguleren van de camperplaats achter station Zaandijk Zaanse Schans in Koog aan de Zaan blijkt één van de lastigste dossier die weghouder Gerard Slegers onder handen heeft, maar hij belooft dat er nu toch schot in komt. Vóór de aanvang van de zomervakantie krijgt de gemeenteraad de kand om te kiezen uit een aantal opties.

Slegers antwoordde dat gisteravond op vragen van POV-raadslid Perry van der Velden, die met de zomer in zicht en een ongekend aantal in eigen land vakantie vierende Nederlanders nu wel eens duidelijkheid wilde ’ter bescherming van de buurt’. Volgens Slegers is er de afgelopen maanden druk gewerkt aan verschillende scenario’s, die een groot aantal beleidsterreinen bleken te omvatten en steeds nieuwe vragen opriepen bij de behandelende ambtenaren. Goed beslagen ten ijs komen vergde daarom meer tijd dan verwacht en gebruikelijk: ‘De complexiteit zat ons in de weg.’

Bron: Campercontact

 

 

 

De wethouder lichtte nog geen tipje van de sluier op over die scenario’s, anders dan dat de handhaving van de openbare orde plotseling een ‘belangrijk en cruciaal onderdeel’ in het geheel bleek te zijn. Nu is er volgens hem een duidelijk beeld ontstaan van de mogelijkheden en krijgt de raad straks de kans om keuzes te maken.

Zeer in trek

De camperplaats op de parkeerplaats in Koog is nu een terrein met alleen afvalbakken voor de toeristen die er gebruik van maken, maar omdat er geen geld wordt gevraagd voor een overnachting en zowel de Zaanse Schans als het station – en dus de trein naar Amsterdam – op loopafstand liggen bijzonder in trek. Wordt het een officiële, betaalde camperplaats zoals die aan de Wandelweg in Wormerveer dan wordt gevreesd dat toeristen hun kamperwagens massaal in de woonwijk zullen neerzetten. Met alle overlast van dien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen