Beleid voor campers bij station Zaandijk Zaanse Schans gebed zonder end

Foto: Google Street View

POV-raadslid Perry van der Velden krijgt er een punthoofd van: al sinds begin vorig jaar probeert hij duidelijkheid te krijgen over het formaliseren van beleid voor campers op de parkeerplaats bij station Zaandijk Zaanse Schans en er komen maar geen antwoorden van wethouder Gerard Slegers. Intussen zijn de eerste toeristen alweer gearriveerd.

Van der Velden stelt de kwestie daarom morgenavond opnieuw aan de orde tijdens het digitale vragenuur van de gemeenteraad. Het laatste dat hij heeft gehoord is dat de gemeente werkt aan ‘een aantal scenario’s’ en aan een oplossing voor de niet-officiële overnachtingsplek. Begin mei zou er een terugkoppeling komen, maar wederom bleef het stil. Het raadslid van de Partij voor Ouderen en Veiligheid vraagt zich nu af of niet niet nakomen van toezeggingen de normale gang van zaken is wil van het college horen of dat zijn mening deelt dat de behandeling van dit dossier geen schoonheidsprijs verdient. Hij spreekt van een ‘aangetast vertrouwen’ in het dagelijks bestuur.

Coronadrukte

De situatie heeft bovendien een onverwachte urgentie gekregen: ‘Gezien de huidige coronaontwikkelingen kunnen vakanties naar het buitenland wegvallen, waardoor Nederland weer een optie wordt en deze kampeerwagenlocatie een zeer, zeer, zeer gewilde plek kan worden met alle problemen van dien,’ schrijft Van der Velden. De laatste tussenstand wat betreft de sinds 2017 bestaande camperplaatsen op het P+R-terrein was het voornemen van het college om zeventien camperplekken aan te wijzen waar gratis maximaal drie nachten achtereen verbleven mag worden, zonder extra voorzieningen naast de bestaande afvalbakken en het servicepunt bij het tankstation aan de Fortuinweg voor het legen van chemische toiletten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen