Straatoptredens met meer dan twee personen verleden tijd

Foto: Hippopix / Creative Commons Zero - CC0

De veiligheidsregio’s gaan de regels omtrent samen op straat zijn scherper handhaven. Optredens voor bijvoorbeeld ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen mogen alleen nog als er maximaal twee personen bijeen zijn, meldt dorpsreporter Michel Schermer op de Facebookpagina Wormerveer. Hij oogstte daarop veel lof voor zijn live registraties van dergelijke optredens in het dorp.

Die zijn nu verleden tijd. Zijn er drie mensen of meer bij optredens betrokken dan wacht vanaf nu kun je een boete van 390 euro per persoon en een strafblad, zo bleek uit een overleg met de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van Zaanstad. ‘Bij een optreden heb je al snel de artiest en minimaal één geluidsman en dan is streamen niet meer mogelijk, omdat ik of wie dan ook al de derde of meer is. Dus helaas is het waarschijnlijk voorlopig over met de optredens bij verzorgingshuizen en andere locaties,’ schrijft Schermer. ‘Erg jammer voor de ouderen dat het niet meer kan, daar het eerder nog wel mocht. Andere dingen zoals sporten en school worden versoepeld en dit voor de ouderen mag nu ineens niet meer? Maandag zegt de politie Zaanstreek nog over een optreden in hoofdletters ‘super lief‘ op Facebook en nu gaan ze dus boetes uitdelen.’

Zijn onbegrip strekt zich niet uit tot het contact met Zaanstad en met de wijkmanager voor Wormerveer en West-Knollendam Monica Briefjes, dat naar eigen zeggen over dit lastige onderwerp ‘wel steeds super’ was. Op de achtergrond wordt nog wel gekeken of er toch nog iets mogelijk is met betrekking tot optredens voor kwetsbare groepen. De voorzitter van een veiligheidsregio – in casu burgemeester Jan Hamming – mag namelijk uitzonderingen maken voor bepaalde categorieën. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen