Burgemeester Oostzaan trekt boete voor orgelman in

Foto: Pixabay / Birgit Böllinger

Burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan heeft een boete van 390 euro voor een orgelman wegens ‘het negeren van een bevel van het bevoegd gezag’ ingetrokken. De man speelde ter opfleuring van de 75ste verjaardag van een inwoonster een paar wijsjes voor haar raam, maar had daar geen vergunning voor.

Op de website van de gemeente staat nu een feitenrelaas uit het oogpunt van de gemeente. ‘De betreffende orgelman is eerst rijdend langs de Lishof gesignaleerd en is daarna, naar aanleiding van een melding, aan de Draaikolk staande gehouden toen hij muziek ten gehore bracht. Hij bleek niet over een vergunning te beschikken. Hij heeft toen het aanbod gekregen om ter plaatse, want dat kan telefonisch, alsnog een vergunning in het kader van de APV te regelen. Op die manier had hij zonder probleem alsnog zijn activiteiten kunnen vervolgen. Dat aanbod is gedaan, omdat ook wij willen meedenken in zo’n geval. De orgelman heeft dat aanbod geweigerd,’ aldus het bericht.

‘Daarop heeft de orgelman een officiële waarschuwing en het bevel gekregen, zo heet dat officieel, om een en ander alsnog in orde te maken. Als hij dat niet zou doen, zo is hem aangegeven, zou hij wel een boete krijgen. Echter, toen de orgelman later werd aangetroffen bij de jarige mevrouw, bleek hij nog steeds geen vergunning te hebben geregeld, terwijl hij dat wel snel had kunnen doen en in dat geval ook medewerking had gekregen van ons. Daarmee heeft hij dus ‘opzettelijk een bevel van een toezichthouder genegeerd’. Voor dat feit heeft hij uiteindelijk een boete gekregen. Op dat moment was de APV zelf al niet meer aan de orde.’

Kopje koffie

De boete voor de orgelman stuitte op veel onbegrip in het dorp, zoals op sociale media te lezen viel. Door heel Nederland worden thuiszittende ouderen toegezongen en wordt muziek gemaakt om de grauwsluier over het dagelijkse leven een beetje weg te trekken. De burgemeester zit ook met de affaire in zijn maag, zoi blijkt: ‘Wij vinden het voor de jarige en de familie van de jarige heel jammer en vervelend dat het zo heeft moeten lopen. Zij kunnen hier niets aan doen en hebben van ons ook geen boete gehad. Ik neem contact op met de familie om met elkaar, onder het genot van een kop koffie, een en ander te bespreken.’

In Zaanstad zijn optredens ook niet van de lucht, maar wordt kennelijk minder moeilijk gedaan over vergunningen in deze exceptionele tijden. Een selectie:

https://twitter.com/POL_Walter/status/1250365365672185861

https://twitter.com/EditieNL/status/1245646879691403271

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen