Ook Sail sneuvelt – en daarmee ook de Zaanse Gele Oceaan

Foto: Public Domain Pictures

Sail Amsterdam en daarmee de eerste Zaanse ‘dependance’ van het nautische festijn gaan niet door. Vanwege het gisteren aangekondigde verbod op grote evenementen tot 1 september is het onmogelijk geworden om Sail te houden.

De Gele Oceaan moest deze zomer Zaankanters nadrukkelijk betrekken bij het evenement en een vooral een feestje voor hen worden, maar de veiligheid en de gezondheid van de inwoners en bezoekers staan voorop. Er is intensief onderzocht of uitstel naar een volgend jaar mogelijk is, maar dat is helaas geen realistisch scenario, zo laat de gemeente weten. Op dit moment is niet met zekerheid te zeggen of een groots evenement als Sail volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een al jaren van tevoren vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar voor een ander moment. Ook wil Sail graag een vrij toegankelijk en betaalbaar evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

Er werd het afgelopen jaar met veel enthousiasme aan de voorbereiding van de Gele Oceaan gewerkt samen met het Zaanse bedrijfsleven en andere partners. “Wij danken alle betrokken Zaanse ondernemers en organisaties voor hun inzet en betrokkenheid. Zaanstad blijft in gesprek met Sail Amsterdam en onze lokale partners over mogelijke betrokkenheid bij Sail 2025′, zegt wethouder Hans Krieger.

 


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen