Verkeersregelaars wegens drukte bij afvalbrengstations

Foto: Gemeente Zaanstad

Het aantal bezoeken aan de afvalbrengstations in Zaandam en West-Knollendam is sinds de uitbraak van de coronacrisis enorm toegenomen, met files wachtende auto’s op de toegangswegen. Ook brengen mensen meer afval naar de ondergrondse containers én wordt er meer gedumpt in de eigen buurt. HVC en de gemeente roepen inwoners op een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen.

Daar worden nog maar maximaal vijf auto’s per keer toegelaten. Om de situatie veilig te houden en het verkeer door te laten stromen zet Zaanstad binnenkort verkeersregelaars in.  Mensen die besluiten tóch te komen moeten rekening houden met wachttijden die kunnen oplopen tot één of zelfs twee uur. In Zaanstad gaat de inzameling volgens het normale schema door, maar nu mensen thuis blijven wordt er meer afval geproduceerd. De afvalbakken én restafvalcontainers raken sneller vol dan normaal. HVC leegt daarom de containers vaker en in sommige gevallen ook op zaterdag.

Meer vuil op straat

De toename van afval betekent ook dat er meer dan normaal naast de ondergrondse containers wordt achtergelaten. Deze bijplaatsingen maken het voor de medewerkers van HVC lastiger om de containers te legen. Bovendien is het plaatsen van vuilniszakken of grofvuil bij containers verboden en riskeren inwoners daarmee een boete. Zet uw vuilniszak niet naast de container als deze vol is, maar probeer een andere container of bewaar de zak nog even thuis. Op die manier wordt het werk voor de chauffeurs gemakkelijker en blijft de buurt schoner. Om er voor te zorgen dat de situatie niet nijpender wordt, roepen HVC en Zaanstad inwoners op om minder afval te produceren, door bijvoorbeeld nu geen extra grote schoonmaak te plannen met de daarbij horende opschoning.

Tip: U kunt als alternatief veel grofvuil ook aanmelden via www.hvcgroep.nl. HVC komt uw spullen dan ophalen.

Reacties