Wijkoverleg Oud West wil gereduceerd parkeertarief thuiszorgverleners

Foto: Flickr

De Vereniging Wijkoverleg Oud West wil dat de gemeente iets doet aan de hoge parkeerkosten van thuiszorgmedewerkers. Ze stelt voor om voor deze groep een gereduceerd tarief in te stellen.

De auto stallen is in gebieden met betaald parkeren ‘een crime’ voor thuiszorgverleners, stelt het wijkorgaan. Zij moeten zelf de volledige parkeerkosten dragen wanneer ze hulpbehoevende burgers bijstaan en krijgen alleen een kilometervergoeding voor hun autogebruik, maar geen parkeervergoeding.

Volgens het Wijkoverleg Oud West zou een grote instelling als Evean best een lijst met medewerkers opstellen die in aanmerking zouden moeten komen voor een lager tarief naar de gemeente sturen. Dat personeel zou dan ter plekke kunnen inloggen met een app om te melden bij en op welk adres ze aan het werk zijn. Vervolgens zouden ze daar maximaal drie uur tegen een gereduceerde prijs moeten mogen staan. In dit plan zouden de overgebleven parkeerkosten maandelijks met de gemeente worden afgerekend.

Mantelzorgers hebben al een aparte regeling voor het parkeren. Die moet uitgebreid worden, meent de belangenbehartiger van de inwoners van het Zaandamse stadsdeel. De rekening neerleggen bij de overkoepelende mantelzorgorganisatie vindt de club geen goed idee: ‘De zorg is al duur genoeg.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen