Eén huis minder in vergunning voor bouwen op dansschoolterrein

Foto: Appel Architecten

Het college heeft de vergunning verleend voor de bouw van 21 woningen aan de Dorpsstraat 932 in Assendelft, op de plek van en het terrein achter de voormalige dansschool. Eerder was er nog sprake van 22 huizen, toen de Raad van State alle bezwaren van omwonenden tegen het bouwplan verwierp.

Bij de vergunningverlening hoort ook de toestemming voor de aanleg van een in- en uitrit om de achtergelegen woningen te kunnen bereiken. De huizen komen aan een woonerf, met bijbehorende parkeergelegenheid. De bewoners van de Dorpsstraat en omgeving gebruiken het terrein nu om te parkeren en er staan garageboxen. Ontwikkelaar Combinatiebouw Kennemerland BV gaat het leegstaande pand van de voormalige dansschool afbreken. Het woningbouwprogramma vermeldde bij de eerste bekendmaking van de plannen ‘een divers woningaanbod met grondgebonden woningen in diverse prijscategorieën’. Dat blijken uiteindelijk twaalf rijtjeshuizen vanaf 335.000 euro en negen semi-vrijstaande woningen vanaf 520.000 euro te zijn geworden. Er is nog één woning uit de laatste categorie beschikbaar.
Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende vergunning kunnen tot 15 april een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen