NL Doet-stadswandeling van vrijwilligers met cliënten Saenden

Foto: Google Street View

In het kader van NL Doet maken op vrijdag 13 maart zo’n 30 vrijwilligers samen met cliënten van De Zorgcirkel een stadswandeling door het centrum van Zaandam. Wethouder Rita Noordzij geeft voor de deur van Zorgcirkel Saenden het startschot.

De wandeling staat in het teken van diversiteit, cultureel én seksueel. De tocht voert dan ook langs verschillende plekken met een bijzonder verhaal rondom dit thema. Het regenboogzebrapad bijvoorbeeld, maar ook de gedenksteen voor Jacob Israël de Haan tegenover de voormalige synagoge en het monument voor Hannie Schaft en Jan Bonekamp op de Westzijde. De toelichtingen onderweg worden verzorgd door onder anderen Eric Schaap van het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek – Waterland en door medewerkers en vrijwilligers van De Zaanse Regenboog. Aangekomen op de Dam is het tijd voor een pauze bij de Mail Company, met koffie en gebak.

Roze Loper

Zorgcirkel Saenden heeft sinds 2017 de Roze Loper, hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals. Samen met Stichting De Zaanse Regenboog organiseert het woon-zorgcentrum met regelmaat activiteiten met een roze tintje. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers konden zich via de website van NL Doet aanmelden voor de wandeling met bewoners en cliënten van Saenden. De groep vertrekt rond de klok van tien. Zorgcirkel Saenden is gevestigd aan Nova Zembla 2 in Zaandam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen