Zaanderhorn boos, islamitische school en brief Raad van State: geheim

Foto: Pixabay

Drie onderwerpen waar we graag over geschreven hadden, maar waar u vooralsnog niets over zult lezen. Omdat wij er niets over kunnen lezen, want de stukken zijn op het afgeschermde deel van de gemeentelijke website gezet.

Kennelijk wil de Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Holland een nieuwe basisschool stichten in Zaanstad, heeft de Raad van State iets te melden over het bestemmingsplan Wormerveer Noordeinde en kunnen bewoners van de Zaanderhorn hun woningen niet bereiken wegens daar geplaatste poorten, hekken en andere hindernissen. Het zijn alledrie interessante onderwerpen. Hekwerken en poorten in combinatie met de Zaanderhorn vanwege het eindeloze conflict over een gesloten hek dat al jaren speelt tussen de eigenaar van de nabijgelegen North Sea Venue en de dokterspraktijk (wat nu weer?); de komst van een school – al dan niet islamitisch – vanwege de vragen die meteen om een antwoord schreeuwen (waar, welk pand, hoeveel kinderen, is er ruimte voor halen en brengen en zo nog een paar).

De Raad van State die zich buigt over Zaanse bestemmingsplannen is ook altijd nieuwswaardig, al was het maar omdat de gemeente vaak niet ongeschonden uit de juridische strijd komt. Aan het Noordeinde gaat het over de bouw van woningen, en daar heeft in elk geval de aan de overkant van de Zaan in Wormer gevestigde cacaoverwerker Cargill moeite mee.  Wellicht later meer.

Reacties