Twee zelfbouwwoningen aan het Weerpad in Zaandam

Foto: Google Street View

Er mogen van het college twee woningen komen op een nu braakligged stuk grond met de bestemming ‘bedrijf’ aan het Weerpad 3B en 3C in Zaandam, op de grens met Oostzaan. Een gedeelte van een bestaande schuur wordt gesloopt om ruimte te maken voor de achtererven. Bij de nabijgelegen brug ligt jachthaven De Hippert en even verderop de kanovereniging.

De voorgestelde woningen sluiten volgens het college aan bij de maat, schaal en het beeld van de omringende lintbebouwing. Deze bebouwing dient kleinschalig, individueel van karakter en afwisselend in maat, schaal, materiaalgebruik en detaillering te zijn. De schuren, bijgebouwen, kapbergen en loodsen liggen op de tweede rang. Door de voorgestelde vormgeving en afmetingen van de woningen is de kleinschaligheid geborgd en voegt het bouwplan zich in het historische lint. Het noordwestelijke deel van het terrein moet nog wel gesaneerd worden.

Het worden twee dure woningen op circa 485 tot 500 vierkante meter eigen grond. Op Funda wordt de kavel 3B aangeboden voor 350.000 euro. De kavels werden verkocht voor zelfbouw, inclusief omgevingsvergunning en leges. 

Reacties