Dogsearch Nederland gaat ‘vergeten’ Stella-flyers weghalen

Foto: Pixabay

Er hangen en zwerven nog steeds geplastificeerde flyers rond in Rooswijk en Oud Koog met de oproep om uit te kijken naar het weggelopen hondje Stella, terwijl zij mede dankzij de inzet van de politie Zaanstreek al lang en breed weer thuis is. De Podenco raakte op zaterdag 17 augustus vermist na een schrikreactie.

Dogsearch Nederland werd een dag later benaderd door de Dierenambulance en ‘binnen no time hingen er honderden flyers,’ meldt die organisatie op haar Facebookpagiana. De politie hiep zoeken met warmtecamera’s en plaatse een Burgernetmelding en dat leidde uiteindelijk tot het terugvinden van de jonge hond: er kwamen zichtmeldingen en hieruit bleek dat Stella op weg was naar huis, waar de deur gelijk open werd gezet. Een oplettende buurtbewoner kon haar vervolgens in alle rust verder begeleiden naar huis. Eind goed al goed, behalve dan de blijvende aanwezigheid van de flyers, die zich met de voorspelde wind waarschijnlijk nog verder door de wijken gaan verspreiden als zwerfvuil. Mocht u ze dus tegenkomen: ze kunnen de prullenbak in.

Dogsearch Nederland laat in een reactie weten altijd te proberen er zorg voor te dragen dat alle flyers weer weg worden gehaald. Er wordt in kaart gebracht waar ze hangen en zodra er een antwoord is over de vermiste hond is het de bedoeling om de oproepen om mee te zoeken weer te verwijderen. De organisatie ‘wil zeker geen slechte naam wat dat betreft’ en zegt toe er snel werk van te zullen maken.

 

Reacties