Illegale woningen ontmanteld in voormalig partycentrum Las Vegas

Foto: Google Street View

Er zijn drie illegale woningen aangetroffen in het gesloten partycentrum Las Vegas in Zaandam en vervolgens op last van de gemeente ontmanteld. Dat meldt Dagblad Zaanstreek vandaag. Raadslid Ton Brekelmans van de Partij voor Ouderen en Veiligheid was mede-eigenaar van het pand, dat is verkocht aan projectontwikkelaar Woonfront in Vught.

Brekelmans ontkent in de krant elke betrokkenheid bij de totstandkoming van de woningen: in de voormalige feestzaal in de Klaas Kanstraat waren volgens hem drie tijdelijke bedrijfsruimten gemaakt die door de huurders tegen de afspraken in zijn gebruikt om in te gaan wonen. De zaak kwam aan het licht toen de politie een vrouw opspoorde als getuige in een onderzoek en haar vond in het bedrijfspand. Agenten lichtten de gemeente daarop in over de illegale woningen.

Drukkerij Huig

Las Vegas sloot op 1 september vorig jaar de deuren nadat de verkoop beklonken was. The Latin Salsa Club die er ook gevestigd was verhuisde naar de nieuwe Dans Hotspot van Kooten aan de Esdoornlaan in Wormerveer. Woonfront is ook eigenaar van de vroegere drukkerij Huig naast het voormalige horecapand. Daar is tot op heden niets mee gebeurd. In de toekomst zouden er op de locatie woningen moeten komen, maar tot die plannen rond zijn blijven de panden staan. De voormalige eigenaren van Las Vegas hadden het volgens Dagblad Zaanstreek nog in gebruik als een soort antikraakwachten.

 

 

Reacties