Vergunning verleend voor restauratie en verbouwing Fronikboerderij

Foto: Google Street View

Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor de restauratie van de Fronikboerderij aan de Westzanerdijk in Zaandam. In het pand mogen ook tien woningen voor begeleid wonen gerealiseerd worden plus een gemeenschappelijke ruimte. Een gedeelte van de grond en gebouwen blijft in gebruik als buurtboerderij.

Er is nog geen besluit genomen over de aanwijzing van het woonhuis met stal en hooischuur als gemeentelijk monument. Daarmee zou de boerderij in aanmerking komen voor subsidie op basis van de regeling Instandhouding Erfgoed en wordt het mogelijk jaarlijks 30 procent van de onderhoudskosten aan te vragen met een maximum van 12.000 euro. Stadsherstel, de Stichting Fronik en zorginstelling Heeren van Zorg werken samen aan de nieuwe combinatie van wonen, zorg en maatschappelijke activiteiten in de Fronik, die een ontmoetingsplek voor buurtgenoten van alle leeftijden moet blijven. De stichting knapt zelf de stallen en schuren op. Daarvoor werd eerder dit jaar via crowdfunding en allerlei activiteiten op de boerderij in Westerwatering 35.000 euro bijeengebracht.

Bezwaren

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de verleende vergunning kunnen tot 12 september een bezwaarschrift indienen bij B&W. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering. De biologische melkveehouderij Rutte – Van Tunen aan het Westerwindpad in Zaandam heeft al laten weten bezorgd te zijn over de bereikbaarheid van het bedrijf na de gereedkoming van de nieuwe Fronik Buurtboerderij. Het boerenbedrijf heeft maar één toegang en die loopt langs de hobbyboerderij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen