Nieuwe vragen POV over ‘olievlek’ campers in Koog aan de Zaan

Foto: Google Maps

De POV is ontevreden over de beantwoording van de vragen van de partij over de camperplek aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan, achter station Zaandijk Zaanse Schans. Die roepen alleen maar meer vragen op. Want waar houdt het ‘gedogen’ van overnachtingen op als twee kampeerwagens er al maandenlang staan en toeristen bovendien uitwijken naar de parkeerplaats van voetbalvereniging KFC als er geen plek meer is?

De onofficiële parkeerplaats, bedoeld voor dagjesmensen die de Zaanse Schans willen bezoeken, is een razend populaire stek geworden onder camperaars. Gratis! Dat de voorzieningen zich beperken tot afvalbakken wordt op de koop toe genomen. En wat Zaanstad wellicht bedoelde als een service voor Schansbezoekers, is natuurlijk ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam: je bent er zo met de trein, roepen camperaars elkaar over sociale media toe. Waarmee bereikt wordt dat al die toeristen hier wellicht geen cent uitgeven.

Wettelijke status

POV-raadslid Perry van der Velden wil nu graag van het college weten wat de wettelijke status van zo’n onofficiële parkeerplaats voor kampeerwagens is. Het college werkt aan de verheffing van een deel van de parkeerplaats tot een officiële overnachtingsplek, maar doet daar al zeventien maanden over. Waarom moet dat zo lang duren, wil de Partij voor Ouderen en Veiligheid weten. Er is op dit moment maar één officiële camperplaats in Zaanstad, bij het station in Wormerveer.

Met in het achterhoofd de nog lang niet uitgewoede discussie over de verhoging dit jaar van de toeristenbelasting van drie naar zeven euro per persoon per nacht vraagt Van der Velden ook naar de wijze waarop volgens het college deze gratis voorziening in het plaatje past. En in het parkeerheffingenbeleid van Zaanstad. Hij wijst er ook nog op dat in Zaanstad inwoners hun caravan, camper of vouwwagen maximaal drie dagen voor of nabij de woning mogen parkeren om in en uit te laden. Dat is een raar onderscheid dat wordt gemaakt tussen toeristen en burgers, meent hij.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen