Kampeermiddelen maximaal drie dagen voor ’t huis

Foto: Pixabay

Met een lang paasweekeinde in aantocht en prachtig weer in het vooruitzicht voelt menige kampeerder waarschijnlijk de kriebels en wordt het tijd om voor het eerst dit jaar de caravan, vouwwagen of camper uit de stalling te halen. Maar hoe lang mag die voor het huis op straat staan?

Om in en uit te pakken mag het kampeervoertuig maximaal drie dagen op straat staan, om overlast voor anderen en oplopende tekorten aan parkeerplekken te voorkomen. De driedagenregel geldt voor de hele gemeente. Als de caravan of vouwwagen binnen Zaanstad verplaatst wordt, valt dat nog binnen dezelfde periode van drie dagen.

Ontheffing

De BOA’s van de gemeente kunnen handhavend optreden en uw eigendom laten wegslepen. Jet is wel mogelijk om een ontheffing ‘parkeren recreatievoertuigen / kampeermiddelen’ aan te vragen als u camper, caravan of vouwwagen langer dan drie opeenvolgende dagen wilt parkeren op de openbare weg. Dat geldt overigens ook voor keten of schaftwagen en aanverwante voertuigen. De ontheffing aanvragen kan hier.

 

 

 

Reacties

0