Steunpetitie Assendelver leraar ruim 4500 maal getekend

De VMBO-afdeling van het Kennemer College.
Foto: Google Street View

Onderwijsassistent Gerrit Keeman uit Assendelft werd geschorst door het Kennemer College in Heemskerk nadat gefilmd werd dat hij een leerling bij zijn nek pakte en de klas uitstuurde. ‘Ik hoef niet meer terug en begrijp dat de school daar ook niet op zit te wachten,’ zei hij tegen Hart van Nederland. ‘Maar ik zou wel graag afscheid willen nemen van mijn leerlingen.’ RTL besteedde er eveneens aandacht aan.

Keeman kreeg te horen dat hij tot zijn pensioen dat komende maand ingaat niet meer terug hoefde te komen, nadat het filmpje op de website Dumpert verscheen. Inwoners van Heemskerk startten een petitie om hun steun aan de Assendelver te betuigen, die inmiddels ruim 4500 keer getekend is. De leerling houdt in het filmpje temidden van joelende klasgenoten dreigend een kruk omhoog en gooit die later tegen de schenen van de leraar aan. Die greep hem daarop in zijn nekvel om hem met enige fysieke aanmoediging de klas uit te zetten.

Leerling blijft welkom

De leerling blijft in tegenstelling tot Keeman welkom op school. Dat is voor velen een onbegrijpelijke uitkomst, zoals ze via de petitie, kaarten, bloemen, een doneeractie en andere steunbetuigingen laten blijken.

Reacties